torstai 20. syyskuuta 2012

Bar Teos, Helsinki

Töölössä sijaitsevan tapasravintolan Bar Teoksen sisustus tuo tunteen, kuin olisi ulkomailla, jossain ihan muualla kuin Suomessa. Kadulle tämä tunnelma ei välity laisinkaan. Seinillä ja katossa on runsaasti maalauksia, tyylikkäät tummat pöydät sopivat sisustukseen.

Tapakset ovat herkullisia. Kokemattoman tapaksensyöjän on vaikeaa arvioida, kuinka monta tapasta (2,85 e) olisi soveliasta tilata. Niinpä kysyimme tarjoilijalta neuvoa, ja pyysimme nelihenkiselle kasvissyöjäseurueellemme kahdenkymmenen tapaksen vegelajitelman. Mukana oli niin kylmiä (oliiveja, marinoituja kasviksia ja sieniä, sipulia, tomaattia ja mozzarellaa...) kuin lämpimiäkin (täytetty leipä, munakasta, mozzarellaa, vuohenjuustokasviksia, kuskusia...) tapaksia. Sangria (15 e / kannu) osoittautui ihanan raikkaaksi. Viiden tapasannoksen jälkeen oli vielä vähän tilaa jälkiruoalle, jotka sopivat pienuudessaan ja täyteläisyydessään upeasti menun päätteeksi.

Bar Teos osoittautui tunnelmalliseksi ja välittömäksi paikaksi, jonka hintataso on sopiva. Suosittelen eritoten kollektiiviseen syömiseen, vaikka naapuripöytien lautasannoksetkin näyttivät houkuttelevilta!

1 kommentti:

  1. Juuri muutama päivä sitten tuli käytyä Teoksessa. Ihan mahtava paikka ja allekirjoitan sun näkemykset täysin. Vastaavaa ylistystä löytyy myös mun blogistani. :)

    VastaaPoista