sunnuntai 9. syyskuuta 2012

John McGregor & Jousikaiku-kvartetti @ Helsingin kaupungintalon juhlasali

John McGregorin ja Jousikaiku-kvartetin tuOKio-klubi-konserttikiertue päättyi Helsingin kaupungintalon juhlasalin konserttiin. Esitetty teos on tilattu McGregorilta tilaustyönä, ja sen kesto oli noin 40 minuuttia. Jouset soivat kauniisti ja itse pidin erityisesti selkeärytmisistä kohdista sekä matalista, syvistä äänistä. Myös McGregorin pianon soundi oli kiva ja kokonaisuus herkällä tavalla kaunis.

Jos esitettyä kappaleiden sarjaa ajattelee kokonaisteoksena, sanoituksista voi poimia esille murroksen tematiikkaa: jokin vanha on jäänyt taakse ja nyt on uuden aika, aika "nousta tuulen selkään". Kaikki sanoitukset olivat kuitenkin läpeensä kliseisiä ja täysin vailla konkretiaa - mieleen tulee aloitteleva runoilija, jonka tekstit ovat pelkkää fiilistelyä ilman minkäänlaista tarttumapintaa.

Konsertin jälkeen jäikin outo olo - millaiselle yleisölle tämä oikein oli tarkoitettu? Tosin tässä konsertissa ei yleisönkään käytöstä voi kehua - enpä muista, milloin olen edellisen kerran ollut klassisen musiikin konsertissa, jossa on noudatettu tällaista konserttietikettiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti