Turkkilainen Ani-ravintola Eirassa on ruokailijan taivas. Ravintola on varsin pieni ja mielestäni suhteellisen syrjässä, mutta näinä kahtena kertana, jolloin olen siellä käynyt, se on ollut aivan täynnä - eikä syyttä, sillä ruoka on todella maittavaa. Pöytävarauksen tekeminen voi siis olla suositeltavaa, tosin odotellessaan pöydän vapautumista voi esimerkiksi nauttia lasillisen turkkilaista teetä minimaalisella terassilla.
Seisovassa pöydässä on varmaankin viittätoista erilaista salaattia tai kylmää lisuketta: vihreää salaattia, marinoituja porkkanoita, sipulia, hummusta, oliiveja, marinoituja valkosipuleja, punajuurisalaattia, kuskusta, dolmia... ja kaikki itse valmistettua. Lisäksi seisovassa pöydässä on lämmin ruoka, ja kasvissyöjän on mahdollista tilata itselleen keittiöstä esimerkiksi kerrassaan rapsakan herkullista falafeliä. Á la carte -annoksia en ole kokeillut, mutta sellaisiakin ravintolasta saa.
Kaiken lisäksi paikka on kohtuuhintainen ja tunnelma välitön. Tässä siis menestysravintolan resepti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti