keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ravintola OmNam, Helsinki

Kasvisravintola OmNam sijaitsee Helsingissä, Annankadulla sisäpihalla Annantaloa vastapäätä. Miljöö on viehättävä ja rauhallinen. Menu on kiinnostava: listalla on hyvinkin erityyppisiä annoksia. Päivisin paikka tarjoaa myös lounasta.

Valitsin alkupalaksi jaetun alkupalalautasen, johon kuuluu luomutofu-skagen, bataattilohkoja ja chiliveganeesia sekä luomuparsaa ja vegandaise. Veganeesi on vegaanista majoneesia, vegandaise vegaanista hollandaisea. Kokonaisuus toimi hyvin yhteen ja maut olivat herkullisia - eritoten vaikutuksen teki tofu-skagen, jota en äkkiseltään osaisi jäljitellä kotioloissa.

Pääruoaksi valitsin ehkä hieman nynnymäisesti wrapin - listalla olisi ollut eksoottisempiakin vaihtoehtoja kuten habanero-punakaalia tai nokkos-lehtikaalikeittoa. Wrap oli runsas ja maultaan erinomainen. Nyhtökaura toi annokseen täyttävyyttä, ananassalsa raikkautta ja lautaselle sivellyssä kastikkeessa oli runsas, suklaaseen vivahtava sävy.

Jälkiruoaksi teki mieli suklaata, ja se toive täyttyi OmNamissa täysin: suklaaraakakakku vei kielen mennessään, mutta on myönnettävä, että puolikas annos kakkua olisi riittänyt vallan hyvin, sillä se on todella täyttävää.

OmNamista jäi positiivinen hyvänmielen ja -ruoan kuva, ja voisinpa hyvinkin käydä testaamassa sen lounaan jonakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti