keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ravintola El Greco, Helsinki

El Greco on kreikkalainen ravintola Helsingissä, Ludviginkadulla. Kävin testaamassa sitä alku- ja pääruoan verran. Alkuruoaksi söin napostelulautasen, joka oli kerrassaan herkullinen: filotaikinapiirakkaa, hummusta, tsatsikia, täytettyjä minipaprikoita ja oliivia, Kaikkea oli juuri sopivan verran - ihanasti ruokahalua herättelevästi.

Salaattien ja alupalojen suhteen kreikkalainen ruoka on kasvissyöjälle unelma, mutta pääruoat ovatkin sitten asia erikseen. El Greconkin lista on muutoin lihaisa, mutta kasvisvaihtoehtona on "Vegetarian", "keittiömestarimme mielentilan mukaan vaihtuva kasvisannos". No, kohdallani tämä tarkoitti ratatouilletyyppistä haudutettua kasvisannosta, ja täytyy sanoa, että keittiömestarin mielentila oli tuona iltana vahvan suolainen.

Salaatille tai alkupaloille voisin tähän miellyttävätunnelmaiseen ravintolaan toisenkin kerran mennä, mutta kasvissyöjän näkökulmasta pääruokalista on aika ysäriä. Vai mitä vannoutuneet lihansyöjät toteaisivat ravintolasta, jonka ainoaa liharuokaa kuvailtaisiin samoin sanoin kuin El Greco kuvailee kasvisvaihtoehtoaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti