tiistai 8. joulukuuta 2015

Paukutusklubi @ Semifinal, Helsinki


Pikkujoulukauteen stand up -komiikan riemua tarjosi Semifinalissa Paukutusklubi. Viidentenä joulukuuta esiintymässä oli tilaisuuden juontajan lisäksi viisi koomikkoa, jotka osasivat ottaa yleisön hienosti. Neljä esityksistä oli suomenkielisiä ja yksi englanninkielinen: suomenkieliset esiintyjät - joiden nimet voi jälkikäteen luntata klubin sivuilta - olivat Anders Helenius, Jukka Lindström, Joni Koivuniemi ja Teemu Vesterinen, englanninkielinen koomikko puolestaan oli kanadalainen transsukupuolinen mies, jonka nimea sivuilla ei mainita.

Suomalaisia miehiä yhdisti nelikymppisyys ja lapsiperhevitsit (joista onneksi koko setti ei kenelläkään koostunut), mihin raikkaan näkökulman toi kanadalaisen miehen transsukupuolisuus: siinä missä suomalaiset saivat onnitteluaplodeja "Olen tullut isäksi!" -kommenttien jälkeen, kanadalainen kertoi "Menen kohta sterilisaatioon!" - ja ihmetteli perään, miksei yleisö taputa, sterilisaatio kun vaaditaan sukupuolenkorjauksen viimeistelyssä.

Illan paras koomikko oli viimeisenä esiintynyt Jukka Lindström, jonka esityksen kaari oli hallittu kokonaisuus ja jonka juttuja olisi mielellään kuunnellut pidempäänkin.

Paukutusklubille kannattaa mennä - jos vain sattuu saamaan lipun! - sillä siellä saa nauraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti