sunnuntai 31. elokuuta 2014

Aleksis Kiven kadun kirppis, Helsinki


Helsinkiin on tullut lukuisia uusia kirppiksiä Valtterin kadottua kirppiskartalta. Nouseva trendi on kaduilla myyminen ilman pöytämaksua, mikä madaltaakin hienosti kynnystä lähteä myymään omia roiniaan, ja herääkin kysymys, onko pöytävuokran maksamisesta tullut vanhanaikaista - onko tämä uusi kirppistelyn maailma? Toisaalta pöytävuokrapaikat varmasti ainakin toistaiseksi puolustavat paikkaansa talven kylminä, märkinä ja pimeinä kuukausina.

Kävin testaamassa aina sunnuntaisin järjestettävää Aleksis Kiven kadun kirppistä niin ostajana kuin myyjänäkin. Toimiva konsepti! Mikäpä siinä aurinkoisena syyspäivänä saapua paikalle hengailemaan ja hyvällä tsägällä saada vähän rahaa vastineeksi. Aleksis Kiven kadun kirppis näyttää asettuneen Dallapén-puistoon - itse Valtteri-orientoituneena kuvittelin sijainnin olevan Sturenkadun tuolla puolen, mutta puistohan on mitä oivallisin paikka kirppikselle.

Elokuun viimeisenä suununtaina väkeä oli liikkeellä niukasti, mutta se oli ehkä odotettavissakin, järjestettiinhän koko kaupungin liikkeelle saava Siivouspäivä edellisenä päivänä, lauantaina.

Juuri tällaista kaupunkikulttuuria tarvitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti