perjantai 26. lokakuuta 2012

Taj Mahal, Dubrovnik

Toisinaan ulkomailla on hankalaa löytää mielenkiintoista kasvisruokaa. Ainahan toki voi syödä pitsan tai salaatin, hätätilassa lautasellisen ranskalaisia perunoita tai keitettyä kukkakaalia. Tässä kontekstissa on kuitenkin aina mielenkiintoista löytää uudenlaisia makuja.

Dubrovnikin vanhassakaupungissa sijaitseva ravintola Taj Mahal ei nimestään huolimatta viittaa Intiaan, vaan ravintola tarjoilee bosnialaista ruokaa. Bosnialaisuus määritellään täällä sekoitukseksi läntisiä ja itäisiä keittiöitä: Turkin, Lähi-idän ja Välimeren vaikutteet kohtaavat keskieurooppalaiset maut. Listalla on runsaasti lihavaihtoehtoja mutta valinnanvaraa on kasvissyöjälläkin.

Valitsin maustetulla tuorejuustolla täytetyt munakoisorullat perunapiirakkalisukkeella paikallisen oluen kera. Annos oli herkullinen:...ja (valitettavasti) niin täyttävä, etten voinut tilata jälkiruokaa, sillä listalla ei ollut esillä mitään kevyttä tyyliin hedelmäsalaatti, vaan minua houkuttelevin vaihtoehto olisi ollut juustolautanen hunajan kera, joka tuntui ylivoimaiselta. Niinpä tilasin digestiiviksi lasillisen perheen omatekoista hunajavodkaa, joka osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Tippeineen maksoin ateriasta 140 kunaa, siis hieman alle 20 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti