sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kirjamessut @ Helsingin messukeskus

Vuoden 2012 Kirjamessujen teemamaana oli Unkari, mutta onnistuin missaamaan mielenkiintoisimmat esiintyjät, György Spirón ja Péter Esterházyn, joten se siitä teemasta osaltani. Tänä vuonna samaan aikaan järjestettiin jo perinteeksi muodostuneiden Ruoka & Viini -messujen lisäksi myös Musiikkimessut, jotka olivat osin samassa näyttelyhallissa Kirjamessujen kanssa ja tuntuivat hieman syövän tilaa Kirjamessuilta.

Paikalla oli kuitenkin useita mielenkiintoisia näytteilleasettajia ja suhteellisen hyviä kirjatarjouksia. Lähes kaikkialla mainostettiin myytävän kirjoja 20 prosentin alennushinnalla, mutta toisaalla alennus tuntui silmänlumeelta. Esimerkiksi Hannu Launosen suomentamaa Sándor Weöresin runokokoelmaa Kadonnut päivänvarjo (WSOY 2012) myytiin jossakin 27 euron hintaan, ja kustantajan kojussa kyseisen teoksen hinta oli 30 euroa. Epäuskottavaa.

Perjantai-illan päätteksi Eino Leino -lavalla Liken kirjailijat Marja Björk, Mika Pekkola ja Raija-Sinikka Rantala keskustelivat aiheesta "Perhetabut murtuvat". Kunkin kirjailijan romaani kertoo jollain lailla ahdistavasta ympäristöstä, joko perheestä tai laajemmasta yhteisöstä, jossa päähenkilö elää, ja siitä, millaisia ratkaisuja päähenkilön on mahdollista tehdä selvitäkseen tilanteesta. Keskustelu herätti mielenkiintoa teoksia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti