keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Nanna Susi: Underneath the Eyes @ Tennispalatsi, Helsinki

Nanna Suden maalaukset näyttelyssä Underneath the Eyes (Tennispalatsi 28.9.2012-20.1.2013) ovat ekspressiivisiä, suuria ja vaikuttavia. Värimaailma on syvä ja monessa taulussa on metallin sävyjä: hopeaa, pronssia, kenties kultaakin. Lähes kaikissa näyttelyn maalauksissa on naishahmo, mutta myös muutama mies.

Askarruttavimman toistuvan elementin nimesimme "verikseksi kuuseksi". Useassa maalauksessa on nimittäin myös puita, eritoten kuusia, joista ainakin kolmessa neljässä maalauksessa yksi on verenpunainen. Verisin ja tunnelmaltaan väkivaltaisin maalaus esittää miestä ja tyynyä, ja tuossa maalauksessa on jopa kaksi veristä kuusta - tosin ne maastoutuvat taulun punaisuuteen siinä missä muiden taulujen veriset kuuset nousevat poikkeavina esiin taulun värimaailmasta ja tunnelmasta.

Ahdistavin maalauksista on nimeltään Äiti toi kotiin kukkia (?), jonka synkkyys on lähes päällekäyvää. Itse pidin eniten pronssisävyisistä maalauksista, kuten heti ripustuksen alussa olevasta taulusta Kuka kertoo meille, että on tullut aika kääntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti