maanantai 20. toukokuuta 2013

Masters of Aalto 2013: Dreams Made Real @ Kruununmakasiini, Helsinki

Masters of Aalto 2013: Dreams Made Real -näyttely esittelee vuonna 2013 Aalto-yliopistosta valmistuneiden maistereiden opinnäytetöitä Kruununmakasiinissa. Kruununmakasiini vaikuttaa mahtavalta näyttely- ja tapahtumatilalta, tosin kevään ensimmäisten lämpimien päivien ukkosta hautovassa kosteudessa näyttelyn läpikäveleminen oli uuvuttava kokemus.

Näyttely itsessään ei ole kovin kiinnostava (paitsi ehkä niille, jotka opiskelevat Aalto-yliopistonkin tarjoamilla aloilla). Lähestulkoon yhtä kiinnostavaa olisi katsella kansitettuja graduja. Tai no, pakollinen näyttelykävijän järkytysnurkkakin on mukana - mikäli pippeli & pimppi -kuvasto onnistuu sokeeraamaan.

Yksi ajatuksia ja tunteita herättävä työ näyttelyssä on esillä, nimittäin Lasse Lecklinin Places to Stop. Valokuvasarjassa on kuvia öisistä, tyhjistä huoltamoista. Paitsi että arkkitehtuuri on osin vaikuttavaa (nähtävillä on esimerkiksi yllättävän futuristinen Shell), tunnelma on intensiivinen. Tämän teoksen vuoksi näyttelyyn kannattaa poiketa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti