tiistai 7. toukokuuta 2013

Johanna Vuoksenmaa: 21 tapaa pilata avioliitto

Sanna Manner (Armi Toivanen) on kolmekymppinen helsinkiläinen erotutkija, joka ei usko parisuhteeseen. Ystävät ovat ystävyyttä varten ja seksielämä sujuu yhdenillanjutuilla. Sanna kerää erotutkimukseensa materiaalia videohaastattelemalla hääpareja. "Miten haastateltavat oikein suostuvat tähän, kun he tietävät, mitä tutkit - vai tietävätkö he?" epäilee Aino (Essi Hellén), Sannan ystävä. "Jokainen pari luulee olevansa poikkeus", vastaa Sanna, jonka mukaan ero on luonnollinen osa jokaisessa suhteessa.

Johanna Vuoksenmaan elokuva 21 tapaa pilata avioliitto (2013) on nopeatempoinen, sujuvasti etenevä sekä ironinen että lämpimän humoristinen komedia rakkaudesta. Elokuva toimii sekä ajankuvana että hyvänä viihteenä. Katsojan maailmankuvaa teos tuskin mullistaa - ja hyvä, etteivät kaikki elokuvat  toimi niin. Aihepiiriltään elokuva koskettaa jokaista ja mahdollisesti antaa humoristisia, naurattavia ja naurettaviakin näkökulmia parisuhdeodotuksista ja -käyttäytymisestä sekä -todellisuuksista.

Elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat uskottavia ja nautittavia ja lavastus lämminsävyinen. Vuoksenmaan elokuva antaa toivoa siitä, että Suomessakin on mahdollista tehdä hyvää viihdettä - ja että digiajassakin puolitoista tuntia on ihan oikeasti kelpo pituus elokuvalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti