Ravintola Konoba Dinko on viihtyisä ja rauhallinen ruokaravintola Bolissa, Bračin saarella Kroatiassa.
Kroatian ravintolaelämässä parasta on tuore kala ja muut meren antimet, niin myös Konoba Dinkossa, missä maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni pietarinkalaa, joka osoittautui erittäin meheväksi valinnaksi.
Toisella kerralla filee oli valmistettu kroatialaisen minimalistiseen tapaan (mausteena lähinnä suolaa), toisella kerralla se tarjoiltiin valkosipulin kera. Annokseen kuuluu suolaperunat, mikä käytännössä tarkoittaa pilkottuja keitettyjä perunoita suolan, persiljan ja oliiviöljyn kera. Useissa paikoissa kala tarjoillaan mangoldin seurassa.
Dinko sijaitsee Bolin satamasta hieman itään päin, poissa keskustan rantakadun hulinasta. Miljöö meren rannalla on viehättävä, mutta koska ravintola ei varsinaisesti ole rannalla, sitä ei piinaa lainkaan rantaravintoloiden tyypillinen vitsaus, ampiaiset. Muutoinkin saarella on ampiaisia huomattavasti vähemmän kuin mantereella.
Ravintola on kerrassaan viehättävä ja ehdottomasti käymisen väärti - mistä kertoo myös se, että illan tullen se on täynnä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti