torstai 21. heinäkuuta 2016

Kaitalampi, EspooKaitalampi on kaunis ja kiva päiväretkikohde Espoossa. Lampi on puikulan muotoinen ja pituudeltaan kilometrin tai perin mittainen, ja sen ympäri kulkee polku. Tie kulkee aivan lammen vierestä sen pohjoispäässä ja pohjoispäässä on myös parkkialue.

Lammen länsipuoli on metsäisää ja siellä on varsin korkeita kallioita. Myös itäpuolella on kallioita, mutta ne ovat kenties hieman pyöreämpiä. Länsipuolella poulku nousee ainakin yhden suuren kallion yli, joten mistään lastenvaunulenkistä ei ole kyse.

Kaitalampi vaikuttaa olevan hyvin suosittu kohde. Omaakin rauhaa on löydettävissä, sillä piknik-henkistä pysähtymistä varten sopivia paikkoja polun varrelle osuu useita. Myös urheilijat suosivat Kaitalampea: luonnonvesiuimarit uimat lampea pitkittäin ees taas ja triathlonistit juoksevat kumipuku päällä porukoissa metsäpolkuja ja uimat lampea poikittaissuunnassa.

Kalastaakin Kaitalammella voi, joskaan se ei vaikuttanut kovinkaan kiitolliselta puuhalta. Lampeen istutettaneen kalaa silloin tälläin, joten sitä varten on ostettava oma kalastuslupansa (15 e/hlö) jopa mato-onkimista varten. Lampi on varsin syvä ja myös rannat voivat syvetä nopeasti, joten mato-onkiminen osoittautui ainakin tällä kertaa tuottavammaksi kalastustavaksi kuin uistimen käyttäminen. Järvestä tosin nousi vain hyvin pieniä ahvenia, eli kalastuslupa ei maksanut itseään takaisin. Lupia voi ostaa Lahnuksen Shelliltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti