tiistai 5. marraskuuta 2013

Ravintola Mesopotamia, Helsinki

Ravintola Mesopotamia sijaitsee Kaisaniemessä ja on Helsingin ainoa kurdilainen ravintola, ja oletettavasti ensimmäinen kurdiravintolakokemukseni. Kurdistan sijaitsee Lähi-idässä, lähinnä Turkin, Syyrian, Irakin ja Iranin alueella. Suhteutettuna aiempiin kokemuksiini tuolta päin kotoisin olevista keittiöistä (upeat libanonilainen, turkkilainen ja turkkilaista keittiötä lähellä oleva kreikkalainen, georgialainen...), odotukset ovat korkealla.

Lounasbuffetin meze-pöytä on täynnä erilaisia kasvisvaihtoehtoja ja meze-salaattien lisäksi tarjolla on leipää ja vihreää salaattia. Pääruokiakin oli monta, tänään liha-, kana- ja kasvisvaihtoehto. Ruoat ovat herkullisen näköisiä ja lounas, jota tarjoillaan puoli kuuteen saakka, on varsin edullinen, 8,50 euroa.

Ruokien ongelma on mauttomuus. Eikö kurdikeittiössä käytetä mausteita, vai onko ruokia muokattu "suomalaisten makuun sopiviksi"? Missä on valkosipuli? Entä sitruuna tai lime? Tulisuus? Jokin muu mauste, tai yrtit, esimerkiksi korianteri? Mesopotamian lounaskokemuksen perusteella on mahdotonta sanoa, millainen mauste- ja makumaailma kurdikeittiötä määrittelee, sillä ruoka on hyvän näköistä mutta makumaailma on valju.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti