sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Ravintola Konoba Skalinada, Vela Luka (Korčula), Kroatia


Koska Korčulan kaupunki on varsin pieni ja sen voi hyvin nähdä päivässä, teimme päiväretken saaren toiseen päähän, saaren suurinpaan kaupunkiin Vela Lukaan (4500 asukasta). Vela Lukaan menee useita linja-autoja päivässä ja matka kestää noin tunnin. Bussin ikkunasta näkee hienoja maisemia, sillä reitti kulkee saaren vuorien yli. Korkeanpaikankammoiselle on luvassa myös kauhunhetkiä, sillä paikoin tie kulkee hyvinkin jyrkkien maisemien halki.

Ostosmahdollisuudet ovat paljon paremmat Korčulassa kuin Vela Lukassa: ainoastaan ruokakauppoja Vela Lukassa on huomattavasti tiheämmin, lähestulkoon joka kulmassa, kun Korčulassa niitä saa suorastaan etsiä.

Kävimme syömässä päivän kalan ravintola Skalinadassa, joka valikoitui kohteeksemme sen kauniin, vihrein köynnöksin ympäröimän venesatamaterassin vuoksi.


Tästä olisi tulossa matkan kallein ateria, sillä tilasimme kokonaisen kalan kilohintaan sekä lisukkeiksi niin perunaa kuin grillattuja kasviksiakin. Koska päiväsaikaan liikkeellä ei ollut juurikaan muita ruokailijoita, alkoi epäilyttää, josko tästä olisi tulossa kunnon turistinlyspykokemus. Epäily osooittautui täysin vääräksi: kalassa oli upea avogrillin maku, lisukkeita oli runsaasti ja ruoka oli kokonaisuudessaan todella maittavaa.
Myös palvelu Skalinadassa oli ystävällistä, joten ravintolaa voi suositella hyvin lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti