keskiviikko 29. lokakuuta 2014

AlppiTori, Helsinki

Ravintola AlppiTori on alun perin Punavuoressa sijaitsevan Tori-ravintolan Alppilan haarayksikkö, ja tuo sellaisena kaivatun lisän Kallion seudun ravintoloihin. Sijainti Kirstinkadun ja Sturenkadun kulmauksessa on hyvä ja ravintola on tunnelmaltaan ja sisustukseltaan rento.

Olen käynyt nyt pari kertaa testaamassa AlppiTorin ruokalistaa, ja kokemukseni perusteella paikalla on sekä hittinsä että hutinsa. Kasvishampurilainen on runsas ja maittava: lisäksi on virkistävää, että pihvi on kasvispihvi - ei mitään kikkailua punajuuren kanssa tai aita on matalin -tyyliä soijan tai falafelin suuntaan.

Kantarellikvinotto sen sijaan oli pettymys: kvinotto on mauton puuro, josta kantarelleja saa etsiä. Annoksen päälle on onneksi siroteltu runsaasti juustolastuja, mikä pelastaa hieman sekä ulkonäköä että makua. Makua tähän annokseen olisi kuitenkin kaivannut lisää - vaikkapa runsaasti jotain tuoretta yrttiä, kuten persiljaa tai korianteria, tai toisaalta esimerkiksi balsamicoa.

AlppiTori on kuitenkin mukava ja hintatasoltaan kohtuullinen ravintola, ja tämän vaikuttavat huomanneen myös muut: paikka on usein melko täynnä, ja sikäli pöytävarauksen tekeminen on suositeltavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti