lauantai 8. maaliskuuta 2014

Katriinamiesklubi @ Kustaa Vaasa, Helsinki

Guggenheim projektz


Guggenheim projektz on yksi sympaattisimmista kokoonpanoista, joita olen kuullut, johtuen toisaalta käytetyistä instrumenteista (kitara ja monisointinen Casio, osin jopa kaksi), toisaalta kappaleiden naivismista ja lopulta ihan soittajista itsestään - Guggenheim projektzia on yksinkertaisesti kivaa katsoa ja vielä kivempaa kuunnella.

Katriinamies


Katriinamies, joka on antanut nimensä koko klubille, oli minulle sekä duona että ideana uusi tuttavuus, jonka kohtaamista suosittelen lämpimästi! Katriinamies on improvisaatioduo. Samaan tapaan kuin improvisaatioteatterissa, duo kysyy yleisöltä kappaleidensa aiheet ja tyylilajit ja toteuttaa ideat samantien. Mukana oli myös alle puolen minuutin pikakappaleita sekä klassinen improtehtävä "ei", jossa aina, kun yleisö huutaa ei, improajat vaihtavat tarinan, tässä tapauksessa kappaleen, suuntaa.

Tänä iltana Kustaa Vaasassa kuultiin muun muassa siitä, että ei kannata dokata Leijonien kanssa (minkä Arhinmäkikin tietää), presidentti saa kokea olevansa työväen presidentti kerran vuodessa - vappuna, paska talvi ja ihan huippuhittinä Päivi-ongelma: Muilla on ehkä päihdeongelma mutta mulla on Päivi-ongelma (tyypillisesti aina A2-iltojen jälkeen), johon lääkkeeksi auttaa mahdollisesti tiskiltä tilattu Jallu, jota ei ole myymässä Päivi.

En ole aikoihin nauranut niin kuin Katriinamiehen keikalla. Katriinamiesklubia järjestetään Kustaa Vaasassa ilmeisesti aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina; täytyypä laittaa kalenteriin.

Valmistusvirhe


Valmistusvirheen kokoonpano oli osin sama kuin Guggenheim projektzin, mutta siinä missä Guggenheim projektz soitti varsin naivistiseen tyyliin ja usein myös leikillisesti, Valmistusvirhe oli vakavampaa materiaalia. Valmistusvirhe soitti iskelmällistä rockia, joka oli minun makuuni hieman liian iskelmällistä. Mutta loistavaa, lavalla oli läskibasso!

Valmisturvirheen musiikkiin voi tutustua myös Spotifyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti