lauantai 1. joulukuuta 2018

Kaija Koo @ Hartwall-areena, Helsinki

Mahtava tapa viettää marraskuun viimeistä perjantai-iltaa oli mennä katsomaan Kaija Koota Hartwall-areenalle. Paikka näytti loppuunmyydyltä ja yleisöä oli laidasta laitaan. Show oli näyttävä ja nautittava, mutta epätasainen.Ilta alkoi Kaija Koon laskeutuessa lavalle pelilipallosta. Biisikimara sisälsi niin uudempaa tuotantoa, megahittejä kuin marginaalisempaakin tavaraa - esimerkiksi esikoislevyltä kuultiin Kaikki vanhat filmit. Kokonaisuutta oli pyritty rytmittämään balladi- ja biletysosioihin, mikä olikin järkevää, kun oli kyse näin massiivisesta esiintymisestä.

 


Kaija Koolla on ihan mieletön karisma, ja häntä oli ilo sekä katsella että kuunnella. Lavatekniikkaan oli panostettu ja se oli näyttävää - permannolla pystyi tuntemaan pyrotekniikan luoman kuumuuden.

 
Epätasaisuutta keikkaan toi osittainen sekavuus - lavalla nähtiin Kaija Koon lisäksi erinäisiä vierailijoita, mutta heidän esittelemisensä jäi osin puolitiehen. Esimerkiksi keikan aikana jäi osin mysteeriksi, ketkä kolme naista Kaija Koon lisäksi lavalla oli laulamassa ja bailaamassa, sillä heidän äänensä kuulostivat vahvasti autotunetetuilta. Jenni Vartiaisen käheä ääni oli helposti tunnistettavissa ja Sanni pääteltävissä, mutta että neljäs nainen oli Paula Vesala - sille sain varmistuksen vasta, kun luin keikka-arvostelun Hesarista. Hieman mautonta oli se, että Cheekin ääntä kuultiin yhdessä biisissä nauhalta: vaikka joskus olisikin tehty tällainen biisi, jossa Cheek fiittaa, mutta jos miestä ei saada lavalle, ei mennyttä yhteistyötä ehkä tällä tavoin ole tarvetta korostaa - vaikutelma oli lähinnä korni.

Hartwall-areena keikkapaikkana ei tehnyt positiivista vaikutusta - paikalle saapunutta yleisöä kohdeltiin kuin karjalaumaa ja jonottaminen oli sääntö, ei poikkeus. Ymmärrän, että kyse on massatapahtumasta - mutta miten on mahdollista, että ulkomailla stadionkonserttien järjestelyt onnistutaan hoitamaan huomattavasti jouhevammin ja kohteliaammin? Ei jäänyt erityistä halua palata Hartwall-areenalle mihinkään tapahtumaan.

Keikan epätasaisuudesta ja keikkapaikan tylyydestä ja toimimattomuudesta huolimatta illasta jäi positiivinen fiilis, ja siitä ehdoton kiitos kuuluu illan tähdelle, Kaija Koolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti