keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

Grand Georgia -ravintolalaiva, Hakaniemenranta, Helsinki

No nyt on hyvä! Ravintolalaiva Grand Georgia (entinen ravintolalaiva Wäiski) on rantautunut Hakaniemenrantaan, ja jo ruokalistan silmäily herättää korkeita odotuksia. Pelkästään hatsapureja on enemmän kuin sen seitsemää sorttia. Tarjoilija kertoo kokin olevan georgialainen ja tehneen uraa huippuravintoloissa; samaa todistavat ravintolalaivan nettisivut, joilla kerrotaan pääkokki Merab Balalashvilin palvelleen pitkää liutaa presidenttejä.

Tilaamme pitkän kaavan mukaan: alkupalaksi georgialaisen salaatin ja phali-valikoiman, pääruoaksi dolmia ja lobiota, ja tietysti hatsapurit. Gruusialaista kuoharia ei toimitusvaikeuksista johtuen ole saatavilla, joten sen kokeileminen jää toiseen kertaan, mutta Borjomi-kivennäisvettä on, ja italialaista kuoharia.

Alkupalat ovat todella runsaat ja herkulliset. Phali-valikoima on niin houkutteleva, että sen valokuvaaminen unohtuu. Kaikki lautasella on värikästä ja maukasta. Vihannestahnat - pinaatti, punajuuri ja papu - ovat raikkaita, meheviä ja maukkaita, paprika- ja munakoisorullat samoin. Georgialaisessa salaatissa on runsaasti pähkinää.

Lobio eli papukeitto tai -muhennos on jokaisessa ravintolassa erilainen. Grand Georgiassa se on erittäin ruokaisa ja tuhti, todellakin enemmän muhennos kuin keitto. Dolmat on todellakin kääritty itse.


Hatsapurit ovat juuri sitä, mitä pitääkin: megruli hatsapuri on juustoinen ja juuri sopivan rasvainen.


Grand Georgia oli todella positiivinen kokemus niin ruokalistansa kuin miljöönsäkin puolesta. Ruoan taso ylittää kevyesti Purpurin; Georgian Housen kanssa ruoassa on sekä yhtäläisyyksiä (molempien hatsapuri on todella hyvä) kuin erojakin (lobiot ovat hyvin erityyppisiä mutta molemmat hyviä, Grand Georgiassa alkupalalajitelma on mehevämpi kuin Georgian Housessa).

Erittäin vahva suositus tälle ravintolalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti