maanantai 21. maaliskuuta 2016

Ravintola Georgian House, Helsinki

Ravintola Georgian Housen avautumista Sörnäisten Kurviin on odotettu koko talvi, ja vihdoin ravintola on avannut ovensa. Ihastuin georgialaiseen ruokaan käydessäni joitain vuosia sitten Tbilisissä. Georgialaisen keittiön ytimessä on tuore korianteri ja valkosipuli. Ruoissa painottuu liha, mutta valinnanvaraa kasvissyöjälle ja vegaanillekin on runsaasti: munakoiso ja pavut ovat monen ruoan perusaineosia. Ja hieman naanleivän kaltainen hatsapuri, se vasta viekin kielen mennessään!

Sittemmin olen nauttinut georgialaisesta makumaailmasta muun muassa Pietarissa, jossa on runsaasti loistavia georgialaisia ravintoloita, kuten Baklazhan.

Mutta entäpä Georgian House? Kävimme testaamassa paikan a la carte -menun. Ravintolakäynnin jälkeen jäi hieman ristiriitainen fiilis: jotkin seikat onnistuivat, joissain on vielä parantamisen varaa. Otimme jaettavan maistelutyyppisen kasvismenun - erilaisia annoksia, kaikkea kaikille.

Ensin plussat: Georgian House tarjoaa kolmenlaisia hatsapureja ja kahdessa koossa. Ja ne kaikki olivat todella herkullisia! Pienempikin versio on kooltaan riittävän runsas, sillä leipä on varsin raskasta syötävää: sen voi valita juustotäytteellä, juustotäytteellä ja -kuorrutuksella tai paputäytteellä. Lobio, eli papukeitto tai -muhennos, on herkullinen. Liemessä maistuu niin valkosipuli kuin korianterikin. Viini oli hyvää ja henkilökunta osasi suositella listan viinejä.

Kaikki ruoat olivat sinänsä hyviä, mutta mausteita olisi usein saanut käyttää kerrassaan rohkeammin. Esimerkiksi kylmissä munakoisorullissa maistui lähinnä pähkinä - en huomannut tuoretta korianteria tai valkosipulia lainkaan. Kannatti tilata "Georgialainen salaatti", sillä se koostui valtavasta kasasta tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa sekä kevätsipulia ja jotain valkeaa juuresta, jota en itse maistanut, koska pelkäsin sen olevan selleriä (vaikka se tosin ulkonäkönsä puolesta oli jotain muuta). "Georgialainen salaatti" tuli siis todellakin tarpeeseen, mutta sen hinta (muistaakseni 7 e) tuntui hieman oudolta, koska se käytännössä koostui niistä mausteista, jotka olisivat voineet olla suoraan ruoissakin. Menussa ei myöskään mainita erikseen mitään kastikkeista, mistä johtuen emme osanneet niitä tilata emmekä myöskään niitä saaneet - esimerkiksi tulinen adjika olisi tehnyt terää. Annokset olivat osin myös melko pieniä - esimerkiksi kylmiä munakoisorullia tuli kolme kappaletta. Sienipannu oli päässyt vähän kärähtämään. Etikkavihanneslajitelmalautasen punakaali oli herkullista, suolakurkut ja pepperoni tulivat suoraan purkista ja toivat mieleen pikaruokaravintolakokemuksen.

Kokonaisuudessaan Georgian Housessa syöminen jätti minut hieman odottavalle kannalle - jos konseptia vielä hiotaan, ravintolalla on mahdollisuudet tulla huippuhyväksi herkkupaikaksi. Toivon, että havaitsemamme puutteet ovat vielä alkukankeutta, sillä kävisin mieluusti useamminkin hyvässä georgialaisessa ravintolassa, ja Georgian House on myös tervetullut lisä Kallion ravintolatarjontaan.


EDIT syksyllä 2016: Kävin Georgian Housessa uudemman kerran. Alkukankeudesta on selvästi päästy. Ruoan suhteen allekirjoitan saman havainnon kuin minkä keväällä kirjasin: mausteita saisi käyttää rohkeammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti