perjantai 27. marraskuuta 2015

Ruediger Schache: Positiivisen vetovoiman salaisuus


Minerva 2015. Suom. Hanna Fauster. Alkuteos Herzbewusstein - 99 motivierende Handlungen für eine positive Ausstrahlung, 2014. 137 s.

Toisinaan on hyvä lukea tsemppikirjoja, ja Ruediger Schachen Positiivisen vetovoiman salaisuus on varsin hyvä teos tällaiseen käyttötarkoitukseen. Kirjoittajan ote on kannustava - osin tyhjänpäiväinen (kuten mielestäni teoksen alaotsikko "99 tapaa löytää sydänmagneettisi voima"), osin osuvia havaintoja tekevä.

Teos lupaa siis 99 vinkkiä, jotka johdattavat kohti positiivisuutta. Sisältö on jaoteltu yhdeksään osioon, voimaan, jotka ovat selkeys, positiivisuus, tieto, muutos, integriteetti, irtipäästämisen taito, kiitollisuus, rakkaus ja transsendentaalisuus. Kussakin osioissa esitellään ajattelu- ja toimintamalleja, joita kirjoittaja pitää hyödyllisinä tai ikään kuin oikeina, ja lukija saa olla varsin paatunut tai kyyninen, mikäli mikään teoksen näkökulmista ei häntä kosketa. Mitään lähtökohtaisen uutta Positiivisen vetovoiman salaisuus ei tarjoa, mutta ajattelemisen aihetta se silti antaa.

Kirja on myös ulkoasultaan kätevä (eli pieni) ja kaunis - aukeamat muistuttavat aarrekarttoja. Estetiikka kirjoissa on aina plussaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti