tiistai 3. heinäkuuta 2012

Montmartren hautausmaa, Pariisi



Montmartren hautausmaa ei ole Pariisin kuuluisin, joten paikalla ei myöskään ollut hillitön turistiruuhka. Kuuluisuuksia tännekin on toki haudattu.

Hautausmaa sijaitsee Montmartren kukkulan juurella ja sinne on ainakin yksi portti. Hautausmaan kulmauksen yli kulkee vilkkaasti liikennöity tie, mikä tuntuu omituiselta. Hautausmaalla on kuitenkin rauhallinen, puistomainen tunnelma.



Karttataulusta selviää Montmartreen haudatut kuuluisuudet. Ehkäpä jostain olisi saanut myös painettuja karttoja, mutta me etenimme kartasta otettujen valokuvien, käsin söherretyn suuntaa-antavan töhryn ja osittain toimivan sisäisen kompassin varassa.

Hautausmaa on kuin kuolleiden kaupunki: sitä ympäröivät korkeat muurit ja korkeiden hautamuistomerkkien väliin jää kapeita kävelykujia. Löysimme meitä kiinnostavista haudoista kolme: François Truffautin, Émile Zolan ja Alexandre Dumas nuoremman. Truffautin hauta on moderni ja näyttävien paasien joukossa vaatimattoman oloinen. Zola ja Dumas ovat helpommin löydettäviä, hautamuistomerkit ovat varsin monumentaalisia. Zolan haudalla tulee väkisinkin miettineeksi Nanaa - sijoittuuhan romaani Pariisiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti