torstai 4. elokuuta 2022

Kuten haluatte @ Suomenlinnan kesäteatteri, Helsinki

Ryhmäteatterin kesän 2022 kesäteatterinäytelmä Suomenlinnassa on Jussi Nikkilän ohjaama William Shakespearen Kuten haluatte. Kesäteatteri on ollut suosittu kaikkina kesinä, ja myös tänä kesänä näytös vaikutti loppuunmyydyltä. Korona-aika on varmastikin opettanut luovuutta ja selvitysmistaitoja kaikkien alojen työntekijöille, mutta eritoten kulttuurialan, mikä näkyi hienosti illan esityksessä.

Ennen esityksen alkua narria näyttelevä Santtu Karvonen piti mainion johdannon siihen, kuinka luvassa on "maailman ensi-ilta": yksi näyttelijöistä oli nimittäin puhekiellossa, ja hänen roolinsa dubbasi toinen näyttelijä; toinen näyttelijä puolestaan oli sairastunut, mistä oli saatu tieto neljä tuntia ennen näytöstä, mutta hänen tilalleen oli kuitenkin saatu korvaaja - siis neljän tunnin varoajalla.

Edellä mainitut seikat tekivät näytelmästä oikeastaan nautittavamman. Dubbausratkaisu nimittäin toimi erinomaisesti, ja sairastunutta näyttelijää paikkaava näyttelijä veti kaikki roolinsa upeasti - se, että hänellä oli paikoin plari kädessään, teki vain kiinnostavalla tavalla näyttelijäntyön prosesseja näkyväksi.

Itse näytelmä oli mukavaa katsottavaa kesäteatteriin - oli pitkästä aikaa kivaa ylipäätään käydä teatterissa ja toisekseen käydä katsomassa hyvän mielen näytelmä, joka keskittyi kertomaan rakkauden kiemuroista ja jossa on onnellinen loppu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti