keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Ito Watanabe: Minimalism

 

Nextory 3 h 24 min.

Ito Watanaben Minimalism-kirjan alaotsikko on Minimalism for Beginners - How to Live Happy While Needing Less in this Modern Material World. Alaotsikon näkökulma on kiinnostava, mutta teos jää pyörittelemään aihettaan hyvin yleiselle tasolle. Lopussa esitellään konkreettisesti joitakin tavaran vähentämisen metodeja, mikä onkin kirjan parasta antia. 

En tiedä, minkä maalainen kirjoittaja on, mutta paikoin kirjan sisältö tuntuu periamerikkalaiselta. Kirjassa käsitellään minimalismia ylipäätään elämäntapana, ja esimerkiksi luku, joka keskittyy "minimalistiseen deittailuun", tuntuu erikoiselta - ehkä tämä johtuu jostakin kulttuurisesta etäisyydestä. Minimalistisesta seurustelusta kerrotaan esimerkiksi, että on hyvä laskea standardejaan (tyyliin "jos poistat kriteereistäsi sen, että miehen pitää olla pitkä ja hänellä pitää olla hieno auto..."), jotta deittailussa voi keskittyä olennaiseen. 

Ylipäätään teos on pitkälti otteeltaan minimalismin suuria linjoja käsittelevä, ja olen itse nauttinut enemmän niistä teoksista, joissa on enemmän konkretiaa ja toisaalta myös enemmän minimalismin arvomaailmaa avaavaa tekstiä, kuten esimerkiksi Teemu Kunnon Minimalismi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti