sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ravintolapäivä 19.5.2012, Helsinki

Sää todellakin suosi 19. toukokuuta viidettä kertaa järjestetyn Ravintolapäivän ravintoloita ainakin Helsingissä - aurinko paistoi koko päivän. Maailmanlaajuisesti ravintoloita oli avattu 711 kappaletta, joista yli kolmesataa Helsingissä. Valinnanvaraa siis todellakin oli. Nettisivut takkuilivat koko lauantain, joten kerrankin älypuhelimesta olisi ollut apua, tai toisaalta kaipasin painettua katalogia, jonka vaatiminen tällaisen tapahtuman suhteen tosin tuntuu nipotukselta. Suunnistin käsintehtyjen hajamuistiinpanojen perusteella ja päivääni mahtui kaksi makuelämystä.

Torkkelinmäen puistossa oli tarjolla tortillaa. Mikä oli ravintolan nimi tai miltä maailmankolkalta kokit olivat kotoisin, jäi arvoitukseksi. Ruoka oli kuitenkin maukasta. Tilasin vegetortillan, joka oli täytetty melko tulisella soijarouhekastikkeella ja juustoraasteella, lisukkeeksi oli salaattia, sipulia, kurkkua, tomaattikastiketta ja erinomaista itsetehtyä guacamolea.Puistossa riitti tunnelmaa. Pari zombiewalkilta irtautunutta veristä zombieta paistatteli päivää nurmikolla, polttariseurue esitti blueskompilla Kaarlo Sarkian runoutta, kulman takana oli käynnissä jotkin kuvaukset, mistä juoksi yli-innokas järjestysmies katkaisemaan runonlaulannan, joka ei ilmeisesti sopinut taustaääneksi. Kaupungissa todellakin riitti tapahtumia lauantaiksi - samanaikaisesti oli käynnissä ainakin Ravintolapäivä, Kallio kukkii, Käpylän kyläjuhlat, Zombiewalk ja Alppipuistossa taidefestivaali Hekuma. Huh huh!

Iltanälkään aukesi Inkoonkadulla Late night Jazz café, joka tarjoili ruokaa ikkunasta kadulle jazzin tahtiin. Ja mitä ruokaa! Libanonilainen kasviskeitto oli paksua ja hyvin maustettua, sen kanssa tarjoiltiin saviruukussa paistettua leipää hummuksen ja tulisen tahnan sekä suolakurkkujen kera ja jälkiruoaksi vielä ihanan mehevä taateli-banaani-suklaakakku.Ravintolapäivä - mikä ihana festivaali!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti