sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Ravintola Meripaviljonki, Helsinki

Siltasaarenrannassa on ollut jo pari vuotta kelluva ravintola Meripaviljonki. Aluksi rakennusta katsellessani ajattelin, että kyseessä on kahvila, mutta kahvitteluun Meripaviljonki ei sovi, vaan se todellakin on ravintola, jossa on pöytiinohjaus ja johon ainakin ilta-aikaan henkilökunnan käytöksestä päätellen on suotavaa tehdä pöytävaraus, vaikka paikka ei täydeltä näyttäisikään.

Näköalat lasisten seinien läpi ovat kauniit ja avarat, illalla ravintola on valaistu tunnelmallisesti. Valitsin listalta parhaiten budjettiini sopivan pääruoka-annoksen, ohrarisoton (19,50 e), vaikka en risottojen suuri fani olekaan. Miljöön ja ruokalistan hintatason perusteella pelkäsin saavani lusikallisen puuroa keskellä suurta lautasta, mutta onnekseni odotukseni eivät osuneet kohdilleen.

Meripaviljongin ohrarisotto ("ohrarisottoa, savustetussa oliiviöljyssä paahdettua mustakaalia, romescokastiketta") on kirkkaasti paras risottoannos, jonka olen syönyt. Risotto (vai pitäisikö sanoa ohratto, joksi ohrarisottoa joissain ravintoloissa kutsutaan) oli pehmeää ja täyteläistä, ja annoksen muiden makujen kera todella maittavaa. Oliiviöljy ja romesco toivat annokseen makua, tekstuuria puolestaan toivat risoton päälle asetellut runsaat kasvikset, joissa oli paljon muutakin kuin mustakaalia. Annoskokokin oli sellainen, että en jäänyt nälkäiseksi. Ruoan kanssa tarjoiltiin myös herkullista, lämmintä leipää. Yllätyin todella positiivisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti