maanantai 30. lokakuuta 2023

Helsingin kirjamessut 2023

Helsingin kirjamessujen tämän vuoden ohjelmajohtajana oli viestintäkonsultti ja tietokirjailija Ville Blåfield, ja johtuiko hänen linjauksistaan, siitä, että korona-aika alkaa vihdoin olla taakse jätetty vai tähtien asennosta taivaalla, mutta tykkäsin todella paljon tämän vuoden tunnelmasta messuilla. Ehkä Messukeskustakin oli jotenkin remontoitu tai muutoin freesattu, mutta ympäristö oli mennyt miellyttävämpään suuntaan viime vuodestakin, jolloin silloinkin parannuksia aiempaan oli tehty.

Tänä vuonna messuilla oli kiinnostavia näytteilleasettajia: mukana oli kaikenkokoisia kustantamoja niin kuin aiempinakin vuosina, mutta oheistuotteiden näytteilleasettajissa oli mielestäni enemmän paperi- ja sisustustavaraa, mikä mielestäni sopii kivasti kirjamessuille. Lisäksi oli kukkakauppias, ja viherkasvit - olivatpa ne sitten aitoja tai tekokukkia - loivat messuhalliin kivaa tunnelmaa. Myös lavat oli sijoiteltu siten, että äänimaailma ei sekoittunut niin paljoa kuin joinakin aiempina kertoina. Messuilla oli mukavaa kierrellä, ja tänä vuonna tuntui myös siltä, että kirjoissa oli oikeasti varsin hyvät messuhinnat, eli löytöjä tarttui mukaan jonkin verran.

Samanaikaisesti toisessa messuhallissa järjesteyt viini- ja ruokamessut toivat messukokemukseen oman lisänsä. Olipa kiva messukerta tänä vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti