maanantai 23. heinäkuuta 2012

Korkeasaari, Helsinki

Illalla katselimme merelle ja arvoimme, mikäköhän saarista on Korkeasaari. No se on todellakin se, jolla on korkeat kalliot ja johon johtaa pitkä silta. Ja seuraavana päivänä sitten laivailimme sinne Hakaniemestä. Edellistä kertaa olen käynyt Korkeasaaressa vuonna 1987, enkä todellakaan muistanut mitä odottaa. Päivä oli tuulinen ja sateinen, joten piknikelämystä tästä ei tullut, mutta plussaksi se, etteipähän myöskään ollut ruuhkaa ja tuli testattua Korkeasaaren ravintolatarjonta.

Ravintola Pukin vuohenjuustosalaatti oli hieman omituinen kokemus (listan mukaan salaatti sisältää vuohenjuustoa ja friteerattua bataattia - käytännössä salaatin päällä lepää paistettu mutta viileä vuohenjuusto, jonka päälle on ripoteltu friteerattua bataattiraastetta, joka kyllä on maistamisen arvoista ja hauska idea mutta ei täytä odotusta rapsakoista, kuumista bataattilohkoista...) mutta sekä ravintola Pukki että reilun kaupan kesäkahvila saarenvartijan tuvassa ovat miljööltään ihastuttavia. Ja kesäkahvilan tyrnitorttu on paitsi kaunista katseltavaa myöskin hyvää.

Korkeasaaressa ei ole kirahveja. Apinat viihtyivät viileällä säällä paremmin sisätiloissa. Mutta isot kissapedot - ne olivat upeita!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti