maanantai 23. heinäkuuta 2012

Coccola @ Kattila, Helsinki

 
Italialainen ravintola Coccola sijaitsee Linnanmäellä keväällä 2012 auenneessa uudessa Kattila-ravintolamaailmassa, jonka "ravintoloitsijoilla on kannuksinaan yhteensä neljä Michelin-tähteä, mutta hintataso tulee olemaan huokea ja 'juuri sopiva'" Nämä kannukset paikalle houkuttelivatkin kokemaan makuelämyksiä.

Kattilassa ravintolat sijaitsevat rinnatusten, ja niitä erottavat jonkinlaiset sermit sekä sisustustyyli. Coccolassa on pinkkiä, violettia ja mustaa, ja vaikutelma on varsin piristävä. Tarjoilijat ovat asiallisia ja kohteliaita, kuten ilmapiiriltä sopii odottaakin. Ja kuten ympäristöltä sopii odottaa, Kattilassa on ruokailemassa paljon lapsiperheitä.

Alkupalaksi valitsin turvallisen klassikon, kreikkalaisen salaatin (8 e). Kerrassaan maukasta ja kevyesti keskivertoa parempi kokemus! Erikoisuutena on esimerkiksi kurkku: kyse ei ole vain tavallisista kurkkupaloista, vaan kurkut olivat makeita ja etikoituja. Seuralaiseni valinta oli Nizzan salaatti (8 e), joka oli olosuhteisiin nähden suolainen kokemus. Pääruoaksi tilasin pasta ricotta salatan (14 e), jonka juju on nokkos-pinaatti-ricottakastike. Ricotta oli hyvin maastoutuneena annokseen, mutta kastike oli erinomainen - samaan aikaan sitruunainen ja makea. Cashewpähkinät, parmesaani ja rucola kruunasivat annoksen. Pasta bolognesea kehuttiin kevyimmänoloiseksi kokemukseksi koskaan. Ja mikä parasta: söimme hyvin ja kylläisesti, mutta annoksista ei seurannut voimiavievää megaähkyä.

Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti