sunnuntai 5. elokuuta 2012

Kallio Block Party, Helsinki

Kallio Block Party järjestettiin tänä vuonna Vaasankadulla viimevuotisen Karhupuisto-Flemari-akselin sijaan. Vaasankadun asfalttisuudesta tapahtuma kurkotti kohti Kinaporinpuiston vihreyttä ja hengailu levittyi Dallapénpuistoon. Väkeä vaikutti olevan, jos mahdollista, liikkeellä enemmän kuin viime vuonna. Aurinko paistoi.

Kallio Rolling Rainbow:n Rollerdisco Vaasankadun loppupäässä oli hauskaa katsottavaa. DJ Freud Monk soitti tanssibiisejä ja kuka tahansa saattoi mennä kokeilemaan rullaluistelua tai rullaluistimilla tanssimista värikkäin nauhoin aidatulle alueelle. Rolling Rainbow:n tyypit ohjasivat aloittelijoita kädestä pitäen, neuvoivat oikeita kaatumistekniikoita ja tanssahtelivat itse hauskan ja helpon näköisesti. Näky muistutti kesäistä, neonvärikästä ja railakasta rusettiluistelua! Hauska idea, ja lisäksi moni halusi kokeilla lajia.

Tällaisessa tapahtumassa tärkeintä on oleilu, mutta ainakin yksi keikka on nähtävä. Valitsimme kohteekselle puhtaasti nimen perusteella Kustannkadun lavan viimeisen esiintyjän, Cold Pupu Saunan. Kannatti! Musiikkityyli karkaa määrittelyiltä, rytmissä oli elektronista pimpelipompeli-meininkiä, mutta muu perustui monotoniselle toistolle. Laulussa olin tunnistavinani sanat "cold sauna", taisin siis kuulla myös bändin nimibiisin? Lavalla oli meininkiä - yksi Blues Brother, yksi intiaani, yksi roudari ja yksi ruotsinlaivan kapteeni. Intiaanin tehtävänä oli lähinnä soittaa marakasseja ja tamburiinia ja esitellä yleisölle poronsarvia ja pääkalloa. Hyvä setti!

Tällainen valkeus vallitsi Kallion-keikalla:



Tykkään Kallio Block Partyssä erityisesti siitä, että se on päivätapahtuma ja yhdenpäiväntapahtuma. Tänä vuonna ohjelma alkoi kahdelta iltapäivällä, ja ulko-ohjelma päättyi klo 22. Sen jälkeen voi sitten jatkaa juhlia muualla tai mennä kotiin. Päivätapahtuman hauskuus piilee siinä, että on itse lähdettävä (kohtuullisen) ajoissa liikkeelle, ettei missaa koko tapahtumaa. Kesäisyys ja aurinko ovat hyvät bonukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti