sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kitchen & co., Helsinki

Fine dining -henkinen Kitcen & co. Yrjönkadulla on tyylikäs valinta. Miljöö on miellyttävä sisäpihan terasseineen ja henkilökunta kohtelee asiakkaita sekä tasokkaasti että huumorintajuisesti.

Annokset ovat kauniita ja kooltaan sellaisia, kuin tämän tason ravintolalta voi odottaakin - pelkkää pääruokaa tänne ei kannata tulla nälkäisenä syömään.

Söin kolmen ruokalajin kasvismenun (49 e, viineineen noin 70 e). Alkuruoaksi on parsakeittoa. Soseutettu ja ihanan täyteläinen keitto kaadettiin parsojen päälle - oivallinen alkuruokavalinta. Pääruoka olikin hieman ongelmallisempi. Kasvispääruoat tuntuvat olevan haaste lähestulkoon ravintolalle kuin ravintolalle tasosta riippumatta, lukuun ottamatta varsinaisia kasvisravintoloita tai suurta osaa etnisistä ravintoloista. Niin täälläkin.

Kasvispääruokana oli friteerattua tofua. Tofuun oli saatu hyvä kuorrute ja jonkin verran makua. Lisäkkeinä tällä kertaa ei ollut - ainakaan tunnistettavasti - sitä, mitä menun mukaan piti olla (speltti-sieniragout ja vaaleaa tomaattikastiketta), vaan lisäkkeet olivat hyvin vaatimattomia: ehkäpä kuullotettua fenkolia (tai kaalia, salaattia...), kaksi palaa al denteksi keitettyä porkkanaa ja yksi parsa sekä jotain aniliininpunaista nestettä kastikkeena. Valitessani tofupääruoan tiesin ottavani riskin, ja kieltämättä annos oli pettymys. Kalaa (päivän kala: porvoolaisen pienkalastajan päivän saalis) valinneet kehuivat sekä kalaa mutta varsinkin herkullisia lisäkkeitä, pihviannoksen valinneet olivat myös varsin tyytyväisiä.

Menun paras osa oli ehdottomasti jälkiruoka: raparperia, mantelia & tuorejuustojäätelöä oli paisti hienon näköinen, myös makumaailmaltaan todella onnistunut kausiherkku.

Kitchen & co. on hyvä ravintolavalinta silloin, kun haluaa syödä hienosti ja hintaa ajattelematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti