maanantai 17. kesäkuuta 2013

Žižkovin tv-torni, PrahaŽižkovin tv-torni on Prahan korkein rakennus, ja sinne kannattaakin mennä tiirailemaan kaupunkimaisemaa. Hissi neljänteen kerrokseen 93 metrin korkeuteen maksaa nelisen euroa.

Tv-torni on varsin futuristinen näky, sillä sitä pitkin konttailee ylös ja alas avaruushahmoilta näyttäviä vauvoja (!). Kolmannessa kerroksessa sijaitsee myös ravintola, joka vaikuttaa kärsivän asiakaskadosta, sillä tarjoiljat ovat tunkeilevan yli-innokkaita ja onnistuivat karkottamaan ainakin meidät.Ylhäältä avautuva maisema on hulppea ja antaa jonkinlaisen kuvan kaupungin koosta.Žižkovin kaupunginosa ylipäätään on tutustumisen arvoinen, mikäli ei viihdy parhaiten Staré Měston turistivilinässä tai sattuu kaipaamaan tsekkiläisen keittiön lihapainotteisuuden sijasta erilaisia kasvisruokavaihtoehtoja - Žižkovissa nimittäin on runsaasti etnisiä ravintoloita, kuten vietnamilainen Pho Vietnam, jonka annokset ovat valtavia:Myöskin Žižkovin kukkula on suositeltava paikka istua iltaa olutlasillisen ääressä. Mikäli tämäkään ei paikallistunnelmaksi riitä, kannattaa jatkaa matkaa Koněvova-katua - joka siinä missä Žižkov itse muistuttaa Helsingin Kalliota, tuo mieleen tunnelmaltaan Hesarin - pitkin kohti reunakaupunkia ja päätyä juomaan olutta festaritunnelmaiselle kentälle.

Praha on koirien luvattu kaupunki, ja puistoissa on mitä mahtavin mahdollisuus seurailla kaikenmoisten koirakaverien telmimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti