maanantai 17. kesäkuuta 2013

Széchenyin kylpylä, Budapest

Széchenyin kylpylä (1913) Budapestin Városligetillä on hellepäivän keidas - ja miksei sadepäivänkin, sillä ulkoaltaiden ja aurinkotuolien lisäksi kylpylässä on laaja sisäosasto altaineen ja saunoineen. Itse asiassa Széchenyin kylpylä on paitsi Budapestin, myös Euroopan suurin kylpylä (nyt kuulostaa mahtipontiselta - paikka on kuitenkin hyvin viihtyisä).Ulkoaltaita on kolme. Päädyissä on lämpimät viihdealtaat, jotka sopivat hengailemiseen. Toinen on lämpötilaltaan kolmenkympin alapuolella, toinen yläpuolella. Mikä kokemus! Keskellä on varsinainen uimiseen tarkoitettu allas, mutta sinne ei ole asiaa ilman uimalakkia - ilmankos altaassa polski myös lippispäisiä uimareita...

Auringonottoa varten voi vuokrata aurinkotuoleja, mutta päivän kuuminpaan aikaan niiden vuokraamisessa kannattaa olla vikkelä. Auringosta voi toki nauttia myös kiveyksellä tai penkeillä vaikkapa kylmää olutta siemaillen.

Sisäosaston allasvalikoima on laaja - erilaisia lämpötiloja ja mineraaleja on tarjolla kuin myös eritoten vesijuoksuun suunniteltu allas, jonne voi mennä "omalla vastuulla" (vaarallinen laji!). Myös saunoja on monia, niin suomalaistyyppisiä kuin turkkilaistyyppisiäkin. Alueella on ravintoloita, mutta omat eväät on mielestäni toimivin ratkaisu.

Sisäänpääsy toimii modernisti rannekkeella ja vaatteidensäilytys- ja vaihtomahdollisuuksia on kaksi: joko edullisempi kaappi, joka muistuttaa suomalaista uimahallipukeutumistilaa, tai kalliimpi kabinetti, joka on pieni yksityinen vaatteidenvaihtokomero - samaa kabinettia tosin voi käyttää useampi ihminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti