perjantai 15. kesäkuuta 2018

Armando Iannucci: The Death of Stalin

Armando Iannuccin ohjaama satiiri The Death of Stalin (2017) on ehkä juuri sitä, mitä siltä olisi voinut odottaa: jokseenkin kuivakka ja ennalta-arvattava elokuva, jolla on hauskatkin hetkensä (ja jolle kahden tunnin mitta on ehdoton maksimi).

Elokuva kertoo Neuvostoliittoa johtavasta pappa- tai setäporukasta, jonka kärkihahmona on luonnollisesti Stalin. Sitten Stalin heittää henkensä ja sedät eivät tiedä mitä tehdä; samalla alkaa hillitön valtakamppailu. Kuvaan astuvat mukaan myös Stalinin aikuiset lapset, terävä ja osin neuroottisen oloinen tytär ja impulsiivinen, alkoholiongelmainen poika.

Elokuvan hersyvin ja tarkkanäköisintä huumoria edustava kohtaus liittyykin lapsiin. Molempien heistä saavuttua kuolintaloon poika alkaa riehua. Tytär ja Neuvostoliiton korkein johto seisovat rivissä ja katselevat kohtausta - tai pikemminkin pyrkivät olemaan katselematta. Tähän tilanteeseen jokainen johonkin perheeseen tai sukuun kuuluva voi samastua - ja eritoten tyttären (Andrea Riseborough) näyttelijäsuoritus on upea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti