maanantai 4. toukokuuta 2015

Jamie's Italian Restaurant @ Pietari


Kun on tarpeeksi katsonut Jamie Oliverin kokkiohjelmia televisiosta, on päästävä syömään hänen ravintolaansa, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Tosin odotukset ruoan ja miljöön suhteen ovat siinä vaiheessa saattaneet kasvaa ylisuuriksi.

Jamien Pietarissa sijaitseva Jamie's Italian -ravintola on valtava; ainakaan toukokuussa päiväsaikaan pöytävarausta ei todellakaan tarvittu. Ravintola sijaitsee Verikirkon lähellä Kojushennaja-aukion laidalla. Vierailuajankohtanamme rakennuksessa oli meneillään jonkinlainen julkisivuremontti ja aktiivinen kesäterassin rakentaminen, mutta sisällä sitä ei oikeastaan huomannut.

Ravintolasali on sisustettu semihipsterimäisesti samettisohvineen, ja baaritiskin yläpuolella on näyttävä viinipullovalikoima kuin myös makkaroita, valkosipuleja ynnä muuta ruokarekvisiittaa, josta pohdimme aktiivisesti, ovatko kyseessä aidot makkarat vai muovijäljennökset. Emme tulleet näissä pohdinnoissa hullua hurskaammiksi. Miljöössä hieman häiritsevää oli myös se, että ravintolasalin reunoilla on neljä suurta tv-ruutua, josta jokaisesta tulee Jamie Oliverin kokkiohjelma - ja eri ohjelma.

Valitsimme listalta alkupaloja (foccacciaa sekä oliiveja) ja pääruoaksi kasvislankut. Annokset eivät ole järin suuria, mutta kyllä niillä nälkä lähti.Veden tilaamisessa kannattaa olla skarppina: me tilasimme vain "pullollisen vettä" ja päädyimme saamaan jonkin design-veden, jonka hinta oli lähes tuhat ruplaa. Tapahtuman jälkeen olimme muissa ravintoloissa varsin skarppeina vesipullon hinnan suhteen - ja täytyy sanoa, että muualla tämän hintaluokan vettä ei edes ollut tarjolla.

Ravintola on kuitenkin käymisen arvoinen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti