tiistai 5. toukokuuta 2015

Baklazhan @ Pietari


Ginza Projectin georgialainen Baklazhan-ravintola sijaitsee Galerija-kauppakeskuksessa Moskovan aseman vieressä, mikä sai meidät alun perin hieman epäilemään ravintolaa, mutta olimme väärässä. Lisäksi, vaikka ravintoja on suuri, sinne miltei olisi pitänyt tehdä pöytävaraus; olimme liikkeellä alkuillasta, ja saimme pöydän muutaman minuutin jonottamisella. Ikkunapöydistä on avara näköala Vosstanja-aukiota kohden.

Baklazhanin ruokalista on niin laaja, että oikean annoskombinaation löytämiseen voi mennä aikaa; kuvat ovat herkullisia ja vaihtoehtoja on runsaasti ja moneen makuun.

Tilasimme yhteiseksi alkupalaksi erilaisia dippejä, leipää ja juustohatsapuria. Pääruoalla osa valitsi kala-annokset, osa lähti rakentamaan kokonaisuutta pienemmistä annoksista: lobiosta, uunissa paistetusta juustosta, salaatista, pikkelöidyistä kasviksista... Oli ensimmäinen kerta, kun maistoin etikkasäilöttyä tomaattia, ja täytyy tunnustaa, että aika jännää oli.

Söimme kerrassaan loistavasti, joten jälkiruoaksi emme voineet ottaa kuin espressot. Tarjoilija oli todella ystävällinen ja mukava, ja vaikka ravintola oli täynnä, ruoat tulivat sopivalla tahdilla.

Klassisessa ulkoimailla harrastetussa vessojen tähdittämisessä Baklazhanin saniteettitilat saavat neljä ja puoli tähteä.

Tässä ravintolassa kannattaa käydä - ja jos mahdollista, tehdä pöytävaraus ikkunapäytään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti