maanantai 4. toukokuuta 2015

Kanavaristeily @ Pietari

Kanavaristeily on hauska tapa tutustua Pietariin, suosittelen sitä lämpimästi!


Suuri osa veneistä lähtee Nevalta Iisakin kirkon viereisen puiston kohdalta ja hintataso tuntuu olevan varsin vakaa; puisto on täynnä sisäänheittäjiä, ja hinta reilun tunnin risteilylle on 600 ruplaa per henki. Risteilyjä lähtee myös ainakin Moikan kanavan ja Nevski prospektin risteyksestä sekä Heinätorin liepeiltä, mutta varmiten kyydin löytää Nevalta; itse lähdimme etsimään veneitä myös Gribojedova-kanavan Leijonasillalta, koska jonkin lähteen mukaan niitä myös sieltä lähtee, mutta eipä näkynyt veneen venettä.


Oman risteilymme vene oli pienehkö ja oli nerokasta, että kävimme kaupassa ostamassa evästä ennen matkaa, sillä niin reissu sujui rattoisammin. Veneessä ei siis ollut ravintolaa. Veneessä oli mahdollista istua kannella (missä lämmikkeeksi oli vilttejä) tai sisällä ja veneessä oli myös wc. Istumapaikka kannattaa varata ajoissa (= veneeseen kannattaa mennä istumaan heti, kun lipun on ostanut), koska ainakin tämänkokoiset veneet tulevat täyteen.

Reitti kulki Nevalla ja kanavia pitkin.

Ennen veneen lähtöä firman valokuvaaja kiertelee kuvaamassa matkustajat erilaisissa kombinaatioissa, ja risteilyn päätyttyä rannassa on myytävänä (muistaakseni 350 ruplan hintaan) Pietari-aiheisia pieniä posliinisia magneettilautasia, joihin on painettu matkustajien kuvat. Mikä riemukas kitsch-tuliainen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti