sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä 17.5.2014, Helsinki

Toukokuista Ravintolapäivää vietettiin ihanassa aurinkoisessa säässä. Samaan aikaan oli runsaasti oheistapahtumia, kuten pihakirppiksiä, ja ihmisiä oli runsaasti liikkeellä. Kävin maistelemassa kahden ravintolan herkkuja.

Japanilainen Moromi & Tachi Mäkelänkadulla tarjoili japanilaista katuruokaa. Ostimme alkupaloksi Otsumamin (2 e), johon kuului wasabiherneitä, edamame-papuja ja avokadoa. Avokado jäi mysteeriksi, sillä se oli jäänyt annoksesta pois. Mutta etenkin omatekoisen oloiset wasabiherneet olivat maittavia ja jäimme arvuuttelemaan niiden valmistustapaa.

 
Pääruoaksi valitsimme Ookii-annoksen (10 e), koska jo tilatut Ookiit näyttivät todella herkullisilta. Annokseen kuului merileväsalaattia, nuudelia, riisiä ja kasviksia sekä neljä varrasta oman valinnan mukaan. Valitsimme turska- ja lohivartaat. Pääruoka osoittautui loistavaksi! Sekä makuihin että estetiikkaan oli panostettu. En ole maistanut aiemmin merileväsalaattia, se oli yllättävän hyvää. Kalavartaat oli grillattu sopivan meheviksi ja annos oli ruokaisan kokoinen - siis täysin hintansa väärti. Ruokajuomaksi oli tarjolla kylmää vihreää teetä.


Ainoa, missä hiottavaa olisi, oli jonotusjärjestelmä, joka oli hieman sekava. Esimerkiksi asiakkaille annettavat nuerolaput ovat osoittautuneet monessa paikassa toimivaksi ratkaisuksi. Kuitenkin Moromi & Tachi on yksi Ravintolapäiväkokemuksieni huipuista!

Makeannälkään lähdin hakemaan jotain pientä Karhupuistosta, joka oli tupaten täynnä ravintoloita ja asiakkaita. Ostin jostain kojusta makean toast-rullan, joka osoittautui jonkinlaiseksi muunnelmaksi köyhistä ritareista: kaneli-vaniljasokerimaidossa liotettu leipä oli rullattu juuston ja hillon ympärille ja paistettu pannulla molemmin puolin. Idea on kehittelemisen arvoinen, mutta yllätyin siitä, että rullat olivat kylmiä. Kuumina ne olisivat voineet olla varsin toimiviakin, kylminä ne tuntuivat varsin raskailta ja jopa yksitoikkoisilta. Paketointi voipaperiin aj lehteen oli innovatiivinen ja katuruokakulttuuriin sopiva.


Yleisvaikutelma Karhupuiston tarjonnasta oli karnevalistisen sekava. Joillekin ruokakojuille oli pitkät jonot, joten varmaan herkkujakin oli tarjolla, mutta nopealla katsauksella ruoista tuli festarimainen vaikutelma. Ravintolapäivänä kannattanee lähteä etsimään helmiä jostain keskeisten paikkojen ravintolakeskittymiä kauempaa.

Mutta jälleen kerran: erittäin onnistunut Ravintolapäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti