keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Krkan kansallispuisto, KroatiaKroatian luonto on uskomattoman kaunis. Pitkä rannikko hurmaa saaristoineen ja rantoineen turkoosinpuhtaan Adrianmeren kimallellessa ja sisämaa on karua ja kuivaa vuoristoa. Dalmatian alueella poikkeuksen karuuteen ja kuivuuteen tekee Krkan jokilaakso, joka on kansallispuistoaluetta.Krka on kauneudessaan ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, eritoten joen alajuoksulla sijaitseva Skradinski bukin alue.


Skradinski bukiin voi tutustua kiertämällä luontopolun, joka on suurimmalta osin hyvin helppokulkuinen. Luontopolkuun kuuluu muutama porrasosuus, mutta lähinnä kuljetaan puulaiturin kaltaista reittiä. Polun pituus on 1900 metriä.

Alueella on myös pari matkamuistomyymälää, ravintola sekä mahdollisuus maistella paahdettuja manteleita tai paikallista rakijaa.
Alajuoksulla voi uida vesiputousalueella. Mikä paratiisi!

Skradinski bukista yläjuoksun suuntaan saarella sijaitsee Visovacin luostari, jonne pääsee halutessaan veneellä.
Kansallispuiston puolivälin paikkeilla on toinen putousalue, Roški slap. Roški slapin maisemat muistuttavat enemmän suomalaista jokimaisemaa, mutta mitä pohjoisemmas puistossa siirrytään, sitä vähemmän on myös turisteja. Roški slapissakin on mahdollisuus uida, mutta paratiisimaista kokemusta hakeville must on kuitenkin Skradinski bok.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti