sunnuntai 10. helmikuuta 2013

UMK:n finaali @ Barona Areena, Espoo

Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa Espoon Barona Areenalla valittiin Suomen vuoden 2013 edustaja Euroviisuihin. Finaalissa olivat mukana seuraavat kokoonpanot ja kappaleet:

Arion: Lost in the Woods
Elina Orkoneva: He’s Not My Man
Lucy Was Driving: Dancing All Around the Universe
Krista Siegfrids: Marry Me  
Last Panda: Saturday Night Forever
Mikael Saari: We Should Be Through
Great Wide North: Flags
Diandra: Colliding Into You

Suoraa lähetystä oli viihdyttävää olla seuraamassa. Tuomarikommenttien linja tosin ihmetytti minua. Kun vaikkapa Idols-kilpailussa edetään tarpeeksi pitkälle, tuomarit enemmän tai vähemmän näkyvästi kehuvat kilpailijoita, koska kenestä tahansa voi tulla suuren yleisön suosikki. UMK:n finaalissa kuultiin toisaalta yllättävänkin kriittisiä tuomarikommentteja ja toisaalta kilpailun kontekstiin sopimattomia kommentteja. Jälkimmäisellä viittaan lausuntoihin "teillä on tosi kiva bändi ja mä haluun kuulla siitä vielä, mut en Euroviisuissa". WTF - keille kaikille siis on ollut epäselvää, mikä UMK:n tarkoitus oikein on? Konseptissa on ehkä hieman hiottavaa.

Finaali-illan kokoonpanot ja esitykset olivat viihdyttävän erilaisia keskenään. Olen ehdottoman tyytyväinen Krista Siegfriedsin voittoon, sillä hän oli illan euroviisumaisin artisti sekä kappaleensa että esityksensä puolesta. Go Krista & Marry Me! Ding dong!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti