maanantai 23. huhtikuuta 2018

Berliinin eläintarha

 
Berliinin eläintarha on täydellinen aamupäivän sunnuntaikohde - ruuhkaa ei vielä ole ja miljöö on viihtyisä ja kaunis; viihtyvyyteen on panostettu paljon niin eläinasukkien kuin ihmisvierailijoidenkin suhteen.

Sisäänpääsylipun (15,50 e ilman akvaariota) ostoon meidät houkutti kyltti, joka kertoi eläintarhassa asuvan PANDOJA. Ne oli nähtävä!

Ja tältä ne näyttivät:Pandat hengailivat nukkumassa mitä rennommin, mutta niiden valokuvaaminen kirkkaana päivänä oli todellinen haaste. Pandaikkunoiden takana ei ollut varsinaista ruuhkaa tai jonoa, mutta kuitenkin koko ajan ihmisiä - selvästikin pandat ovat puiston vetonaula.

Isoista kissäeläimistä onnistuimme näkemään vain varjossa makoilevan naarasleijonan, muutoin kissatalo vaikutti olevan remontissa. Mutta sitäkin söpömpiä muita eläimiä puisto oli pullollaan!

Kirahvin sukulainen okapi oleili alueellaan ihan kuin ei mitään...

...ja kirahvitalon edustalla vietti aikaa vain kaksi kirahvia, mutta ne olivatkin sitten todellisia rakkauskirahveja: ne kaulailivat ja pussailivat toisiaan taukoamatta.
Elefanteista osa pesi kainaloitaan tai kärsämöi selkäänsä viilentävää hiekkaa, osa tutki kärsällään hiekkamaata herkkujen toivossa ja pikkuelefantti harkitsi uimaan menemistä mutta päätti kuitenkin perääntyä.Oranki oli todellinen poseeraaja: se roikkui aitauksensa katossa ja esitteli yleisölle milloin oikeaa, milloin vasenta puoltaan - pitäen kuitenkin koko ajan coolin ilmeen kasvoillaan.


Hylkeet uiskentelivat altaassaan ja hylkeistä yksi nautti muiden uimaliikkeiden mukanaan nostamasta aaltoilusta rantaviivassa:

Keisaripingviinit parveilivat ja pitivät vierailijoille kunnon show'ta uimaliikkeineen ja siiven räpistelyineen kylkiasennossa:

Ja saukot söpöilivät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti