sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Nufit 2017 @ Paasitorni, Helsinki


Nufitin eli Nuorten filosofiatapahtuman teemana Paasitornissa 20.-21.1.2017 oli liike. Tapahtuma järjestettiin nyt kuudettatoista kertaa. Ohjelmistossa oli luentoja, keskusteluja, lukiolaisten Sokrates-väittelykilpailu, taideohjelmaa ja filosofisia teehetkiä.


Kävin perjantaina kuuntelemassa Karin Creutzin alustuksen "Daeshin viehätys". Creutz valotti alustuksessaan radikalisoitumisen mekanismeja, tarkasteli Isisiä niin lännen näkökulmasta kuin musliminäkökulmasta ja puhui paljon myös retoriikan ja sanavalintojen merkityksestä kuin sanojen ja symbolien omimisesta. Karin Creutzin haastajat Eemil Lemmetti ja Amos Wallgren kysyivät paljon kiinnostavia kysymyksiä ja myös yleisökeskustelu oli mielenkiintoista. Kokonaisuus sai tarkastelemaan aihetta uusin silmin.Lauantaina menin kuuntelemaan otsikon perusteella Kaarle Hurtigin  alustusta "Media liikkeessä". Hurtig havainnoi alustuksessaan median sisällöntuotannon lakien muutosta nykyisessä kaupallisessa mediassa ja alustuksensa loppupuolella Hurtig keskittyi esittelemään hahmottelemaansa vaihtoehtoista demokratiamallia.

Vuonna 2017 Sokrates-kilpailun voiton vei Helsingin Medialukio vastustaessaan väitettä "Kaikki virtaa - pysyvyys on harhaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti