maanantai 16. helmikuuta 2015

Ravintolapäivä 15.2.2015, Helsinki

Helmikuun Ravintolapäivänä kävin maistelemassa herkkuja eri puolilla Kalliota.

Tiny Vegan Diner


Saapuessani Pergerkadulle Tiny Vegan Dinerin ikkunan alle jäljellä oli enää miniburgereita (2 e), joten aloitin Ravintolpäivän vieton kyseisellä herkulla. Myyjät varoittivat etukäteen burgerin koosta, mikä oli hyvä, sillä burger todellakin oli minikokoinen - ja herkullinen!


Burger myös inspiroi sen ajatuksen äärelle, että jos joskus on väkertäämässä illanviettosyötävää ja etukäteen on piperrysmeininki, tämä olisi varsin näyttävä tarjottava.

"Leikki on aikuisen työtä"


Liiketilassa Hesarilla oli paikka nimeltä "Leikki on aikuisten työtä", jossa vetonaulana oli kakkuonginta. Omana tavoitteenani oli metsästää take away -herkku raitiovaunumatkalle, joten jätin onginnan väliin ja valitsin kohteen tiskiltä. Päädyin raakasuklaa-basilikakakkuun (2 e), joka sekin oli kooltaan todellakin minikokoinen ja paljastui myös maultaan herkulliseksi.En olekaan aiemmin maistellut raakaherkkuja, mutta taikinan ystävänä tunnustan lämpeneväni myös raakameiningille.

Café Bollywood


Vaasankadulla Made in Kallion alakerrassa houkutteli nimellään ja tyylillään Café Bollywood. Tila oli viihtyisä ja hyvätunnelmainen, ihmiset loikoilivat patjoilla ja nauttivat kahvilan antimista, taustalla soi musiikki ja katosta roikkuvien kankaiden välistä saattoi katsella Bollywood-tanssivideota.

Tarjolla oli makeita herkkuja - banaanikakkua, mantelipiparia, kookospalloa - yksitellen ostettavaksi tai erilaisina komboina. Kahden herkun ja chain kombohinta oli 6 e. Juomaksi oli mantelimaitoon keitettyä chaita, joka osoittautui aivan loistavaksi: maku oli samanaikaisesti pehmeä ja mausteinen.

Kooma Sushi


Viimeinen kohteemme oli Castréninkadulla työtilassa sijaitseva Kooma Sushi, jossa lopulta nautimme kokonaisen aterian: reilun kupillisen misokeittoa (2 e) ja kymmenen palan sushilajitelman (10 e). Misokeitto oli maittavaa ja todellakin hintansa väärti: annos oli runsas ja keitossa oli myös runsaasti tofua. Sushilajiltelma oli myös onnistunut lukuun ottamatta California-rullien kokoa, joka oli ylisuuri. Tofusushit sen sijaan olivat erinomaisia ja kikhernesushia en ole syönyt koskaan aiemmin.


Tänä Ravintolapäivänä trendinä tuntui oleva raakaruoka sekä talven tunnelmaan sopivasti erilaiset keitot. Ainakin Kallion alueella kasvisruoka oli edelleen ilahduttavan runsaasti esillä, mutta myös kaikenlaista erikoista lihaa, kuten kokonaisena varrastettu sika tai hevosenlihasta tehdyt tuotteet, olivat tällä kertaa edustettuina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti