maanantai 23. helmikuuta 2015

Alppilan kirkon brunssi @ Alppilan kirkko, Helsinki

Kävimme lauantaina testaamassa Alppilan kirkon brunssin, jonka myös Hesarin Nyt-liite nosti esiin jutussaan, jossa etsittiin Helsingin halvimpia aktiviteetteja. Kokonaisuudessaan brunssi osoittautui miellyttäväksi ja sympaattiseksi kokemukseksi.

Ruokalistalla oli alkupalaksi vihreä salaatti ja parsakaali-vuohenjuustokeitto, pääruokavaihtoehdoiksi lammaslasagnea, lohta aasialaiseen tapaan tai kasvisannoksena portobellosieniä caponatan kera ja valkosuklaamousse jälkiruokakahvin seuraksi.

Alkukeitto oli voimakkaan vuohenjuustoinen  ja annos oli niin roiman kokoinen, että kisakunnon kestävyys pääruokaankaan saakka alkoi epäilyttää. Keiton seuraksi oli tarjolla foccaccian tyylistä pieniksi paloiksi leikattua leipää, joka sopi oivasti keiton kylkeen.

Seurueemme valitsi pääruoaksi sekä kalaa että kasvista. Kasvisannos oli napakymppi: portobellosieni oli paistettu rapsakan meheväksi, caponata - eli ratatouillemainen kasviskimara - oli mehevää ja annokseen toivat glamouria parmesaani, pinjansiemenet ja rucola. Lohi sen sijaan sai hieman kritiikkiä osakseen - aasialaisuus olisi saanut maistua voimakkaammin ja annos jäi yllättävän kevyeksi, kun kalan seurana lautasella oli vain kypsennettyjä kasviksia, vaikkakin ne oli aseteltu kauniiksi pediksi kalan alle.

Jälkiruokana tarjoillun valkosuklaamoussen rakenteeseen jäi parantamisen varaa.

Brunssilla oli varsin täyttä, joten ennakkovarauus puhelimitse tai sähköpostitse kannattaa tehdä. Varsinkin lapsiperheille Alppilan kirkon brunssi vaikuttaa unelmakohteelta, mutta muutoinkin menu ja tunnelma kannattaa käydä kokemassa. Brunssin hinta on 15 euroa ja sen tuotto lahjoitetaan Afrikkaan, mistä voi lukea tarkempaa tietoa menun lisäksi pöytiin jaetuista kirkkoherra Teemu Laajasalon saatesanoista. Muulla tavoin kirkollisuus tai uskonto ei brunssilla näkynyt, mitä pidimme positiivisena seikkana. Ruokailun jälkeen olisi voinut käydä vilkaisemassa, miltä Alppilan kirkon kirkkosali oliken näyttää - kenties se olisi ollut mahdollistakin, mutta pääse unohtumaan lähtemisen tuoksinassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti