lauantai 30. elokuuta 2014

Taiteiden yö, Helsinki

Helsinki Night Market, Teurastamo


Kävin ensimmäsitä kertaa Teurastamolla Taiteiden yönä, ja ainakin Helsinki Night Market -tapahtuman kaltaisille riennoille Teurastamo vaikuttaa aivan loistavalta miljööltä. Entisten teollisuusrakennusten ympäröimä sisäpiha on suojaisa kokoontumispaikka ja rakennukset rajaavat aluetta miellyttävästi.

Helsinki Night Market -tapahtuma oli ennen muuta ruokatapahtuma, mutta Teurastamon pihalla soi musiikki ja oli mahdollisuus nauttia muun muassa saippuakupla- ja vannetanssiesityksistä.


Ihmisiä oli paikalla runsaasti samoin kuin ruokakojuja, mutta yhtälön lopputulemana oli se, että ruokaa sai lähes poikkeuksetta jonottaa varsin hartaasti. Tämä ei lopulta haitannut, sillä tarjolla oli monenmoisia herkkuja - itse kokeilimme muun muassa kasviskevätkääryleitä sekä halloumipatonkia - ja tunnelma oli niin rento, että siitä saattoi nauttia jonottaessaankin.


Ensikokemuksen perusteella menen mielelläni jatkossakin Teurastamolla järjestettäviin tapahtumiin.

World Press Photo, Sanomatalo


Sanomatalossa aukesi Taiteiden yönä World Press Photo -näyttely, joka on esillä 10.9. saakka ja esittelee vuoden 2013 parhaita lehtikuvia. Myös Helsingin Sanomat uutisoi näyttelystä näyttävästi.

Kuvat ovat vaikuttavia.

Kuvatekstejä lukiessa sen sijaan meni hermo - suomenkieliset tekstit on suurimmalta osin tasattu molemmista reunoista ja niistä käytännössä puuttuu kokonaan välilyönnit. Englanninkieliset tekstit on tasattu vasemmalle, ja niiden asettelu välilyönteineen on normaali. Osassa kuvia myös suomenkielinen teksti on tasattu vasemmalle, ja niidenkin välilyönnitys on kunnossa. Tämä yhdistettynä Taiteiden yön ruuhkaan teki näyttelykokemuksesta kovin uuvuttavan.
Oopperaa ja balettia Töölönlahdella


Taiteiden yön jo perinteiseksi kruunaukseksi on muodostunut Kansallisoopperan ohjelmistoesittely Töölönlahdella. imenevä elokuinen yö, ilmassa liitelevät linnut, kuohuviini ja korkeakulttuuri - kyllä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti