tiistai 19. elokuuta 2014

Ravintolapäivä 17.8.2014, Helsinki

Elokuun 2014 Ravintolapäivä näytti Helsingissä osuvan säiden puolesta kesän viimeiselle päivälle - aurinko paistoi jopa kuumottavasti ja ravintoloissa riitti väkeä ruuhkaksi asti.

Itä-Pasilassa Rauhanasemalla ollut vegaaninen brunssi oli todellakin sen kahdeksan euron arvoinen, joka hinta ilman ennakkovarausta oli. Ennakkoilmoittautumisella olisi saanut euron alennusta. Aurinkoisesta säästä tuntui hieman hupsulta astella Rauhanaseman hämärään kellariin, ja osa ihmisistä tulikin ulos syömään. Brunssille oli kuitenkin jonoa joten tuntui helpommalta jäädä sisälle syömään. Brunssin alkupalapöytä oli mitä mainioin erilaisine salaatteineen, leipineen ja levitteineen (gluteeniton näkkäri oli mielettömän hyvää!), ja niin täyttävä, että tieto lämpimän ruoan pöytiintarjoilusta oli lähes liiallinen. Lämpimänä ruokana tarjoitiin itse tehtyä vegemakkaraa, tofukokkelia ja uunikasviksia. Tofukokkeli näytti hämäävän paljon munakokkelilta mutta maistui ihan tofukokkelilta ja makkara oli todella ruokaisa (omaan makuuni hieman liian tuhti). Jälkiruoaksi oli vielä uunipäärynöitä ja suklaamuffinseja kahvin kera. Aivan loistava ravintolakohde!

Rauhanaseman jälkeen kiertelimme Pasilassa ja kävimme Veturitalleilla, missä joimme kupilliset jääteetä, ja jatkoimme kierrostamme Karhupuistoon. Karhupuistoon saapuessamme kello oli jo reilusti iltapäivän puolella ja kova ruuhka. Kiertelimme kojuja ja kukin seurueeseen kuulunut valitsi ruokakohteensa mielenkiintonsa ja jonotusintonsa mukaan. Itse ostin kasvis-filonyytin Berggan kärrystä (jotain pientä suolaista & ei jonoa -metodilla) sekä jonkin kojun viimeiset baklavat makeannälkään.

Tämän Ravintolapäivän ruoallisesti paras kokemus oli ehdottomasti Rauhanaseman brunssi - seuraavana Ravintolapäivänä voisi ottaa rohkeasti kurssin jonnekin kotikulmia kauemmas ja etsiä jonkin herkulliselta kuulostavan ravintolan, sillä olen huomannut, että omat hermoni eivät oikein kestä Raibtolapäivinä Karhupuiston kaltaisia keskittymiä (jotka puolestaan sopivat oivallisesti Siivouspäivän tunnelmaan), koska en jaksa jonottaa, vertailla ja ruuhkailla vaan kaipaan enemmän ruoallisia yllätyksiä ja rauhaa oleilla ja syödä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti