sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Feira da Ladra, Lissabon

Feira da Ladra on Lissabonissa tiistaisin ja lauantaisin järjestettävä ulkoilmakirpputori, joka myyntiartikkelien monimuotoisuudessaan tuo mieleen Pariisin Puces de Montreuilin ja kaupunkimaisemaan sijoittumisessaan - virallisesti kirpputori sijaitsee Campo de Santa Claran puistikossa Graçan kaupunginosan liepeillä, mutta käytännössä se levittäytyy varsin villisti ympäröiville kaduille - se tuo mieleen suomalaisen Siivouspäivä-tapahtuman (2013, 2012).

Suomeksi tapahtuman nimi tarkoittaa varkaan markkinoita, mitä toisaalta voinee pitää ironisena nimenä, mutta oma myyntipisteensä oli myös i-tuotteilla (iPhone, iPad...), mikä oli humoristisella tavalla silmiinpistävää.

Tavaraa on todellakin tarjolla laidasta laitaan, niin tavallisten ihmisen myymiä käytettyjä vaatteita ja krääsää kuin huonekaluja, ruuveja ja kaikenlaisia koneita, koruja, taidetta ja turistiroinaa.

Ehdottomasti vaeltelemisen arvoinen kokemus! Myyjät alkavat saapua paikalle jo aamuhämärissä, ennen kuutta, mutta vielä puolenpäivän aikaankin pystytellään uusia kojuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti