sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Castelo de São Jorge, Lissabon



Lissaboniin tutustuminen kannattaa ehdottomasti aloittaa São Jorgen linnoituksesta, jonne päätyy helposti sen kummemmitta suunnitteluittakin. Lissabon on kaupunki, jossa ei ole liikaa puistoja, ja São Jorge näyttäytyy vehreänä keitaana - jonne sitten yllättäen onkin sisäänpääsymaksu, sillä kyse on paitsi puistosta ja miradouros-näköalapaikasta, myös historiallisesta kohteesta.



Ensimmäinen asutus São Jorgen alueella on peräisin rautakaudelta, 600-700-luvuilta ennen ajanlaskun alkua, ja tältä kaudelta on säilynyt joitain raunioita. Linna itsessään on peräisin 1000-luvulta, ja sen jälkeen se on kokenut kristittyjen valloituksen, erinäisiä kuninkaallisia käänteitä, armeijan omistuksen ja lopulta 1900-luvulla kunnostuksen kansalliseksi monumentiksi, jona se nykyäänkin palvelee.



São Jorgeen on siis mahdollista tutustua historiallisena monumenttina, mutta leppoisampi näkökulma on pakata eväskori, maksaa sisäänpääsy ja viettää alueella aikaa ihaillen upeaa näköalaa kaupungin yli ja nauttia kauniista puutarhamaisesta miljööstä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti