sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Puutarhajuhlat @ Halosenniemi, Tuusula

Halosenniemen vuoden 2013 kesänäyttely Puutarhajuhlat (18.6.-29.9.) esittelee puutarha-aiheisia tai puutarhasta inspiraationsa saaneita teoksia. Poikkeuksellisesti tässä näyttelyssä Ateljeessa ei ole esillä ainuttakaan Pekka Halosen maalausta - mutta Halosenniemen muista huoneista niitäkin löytyy.

Esimerkiksi ruokasalissa on maalaus "Tomaatteja" (1913), jossa konkretisoituu Halosen puutarhaharrastus ja mielenkiinto tomaatteja kohtaan; 1900-luvun alussa tomaatit eivät olleet arkipäiväisiä vihanneksia, vaan varsin uusia tulokkaita kotimaisissa ruokapöydissä - eikä niiden viljeleminenkään ollut erityisen helppoa.

Ateljeessa tuttuudellaan huomiota herättävin maalaus on Albert Edelfeltin "Kesä" (1883). Muutoinkin vuosisadan vaihteen molemmin puolin maalatut öljyvärityöt sopivat Halosenniemeen erinomaisesti - ne tuntuvat herättävän upean miljöön henkiin ja tosinpäin; upea miljöö antaa töille hienon aikalaiskoontekstin.

Halosenniemi on vuodenajasta riippumatta suositeltava ja upea vierailukohde, joka tarjoaa aikamatkan Tuusulanjärven taideyhteisön aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti